Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград 

...
Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград 
Коментари Харесай

Механично смесване на култури“ откриха в квартал Вароша“

Заместник- кметът по просвета и филантропични действия на община Благоевград  Христина Шопова откри петото издание на пленер за модерно изкуство, дружно с Иван Милушев- шеф на Градска художествена изложба и Сашо Стоицов- куратор на пленера. Тази година  самодейността се организира под мотото " Механично разбъркване на култури “.

 В двора на къщата музей на Георги Измирлиев в старинния квартал  " Вароша “ се събраха поданици и посетители на града, с цел да станат част от симпозиума по живопис.

Заместник- кметът приветства гостите, уредниците и художниците от името на кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов.  " Със сигурност нашият град ще ви стимулира и предизвика да извършите прелестни произведения, на които ние по-късно да се насладим.  Поздравявам  уредниците, за напъните, които поставят годишно, тъй като, с цел да се случи всичко това, са нужни доста старания. Благодаря в действителност, че съумяха в годините да потвърдят, че този пленер си заслужава.  Всяка година допълваме фонда на галерията с едни прелестни картини и имам вяра, че ще продължим да го вършим. Пожелавам Ви едно прелестно време и с възторг да творите и извършите едни невероятни произведения. На добър час! “ сподели още Христина Шопова.

Пленерът е отдаден на изразяването посредством живописната медия като притежател на модерни хрумвания и послания. Кураторът Сашо Стоицов изрече благодарности на Община Благоевград за положителната взаимна работа. Участие в симпозиума по живопис Благоевград 2018 взимат създатели като Борис Колев, Борис Сергинов, Георги Георгиев- Jorras, Йордан Панков- J Pank, Камен Старчев- Rassim, Любен Домозетски, Людмил Лазаров, Надежда Олег Ляхова, Пенка Минчева, Пламен Ковачев и Радослав Нинов.  Те ще покажат настоящи технологии и способи на работа в живописта и разнообразни тактики на актуалното изкуство.  

 Всеки фен на изкуството може да види картините, рисувани по време на пленера в Градска художествена изложба от 3 август, където ще бъдат изложени.  Всички творби ще бъдат подарък за фонда на ГХГ- Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР